(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kynutý závin s dvěmi nádivkami.
Potřebné ingredience
20 dkg polohr.mouky,25 dkg hladké mouky,10 dkg ml.cukru,trochu soli,4 dkg kvasnic ,1 vajíčko 250ml mléka,100ml oleje..
Vanička tvarohu,mák, povidla,rozinky,vanilkový cukr,badyán a skořici do máku.
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku uděláme si ďolík do něho nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvasnice.Potom zaděláme klasicky těsto ,přikryjeme a necháme v teple vykynout.
Mezi tím si nachystáme nádivky.
Tvarohová :1 tvaroh,přidáme vajíčko vanilkový cukr,rozinky v rumu citr.kůru a cukr podle chuti.
Maková :půl sáčku ml.máku zalijeme vařícím mlékem přidáme dvě lžíce povidel,okořeníme skořicí a badyánem.
Vykynuté těsto vyválíme na placku a potřeme půl tvarohovou náplní a druhou půlku makovou náplní.
Potom stočíme dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvilku nakynout a dáme do předem předehřáté trouby upéct.
Moc jsme si pochutnali.
Mezi tím si nachystáme nádivky.
Tvarohová :1 tvaroh,přidáme vajíčko vanilkový cukr,rozinky v rumu citr.kůru a cukr podle chuti.
Maková :půl sáčku ml.máku zalijeme vařícím mlékem přidáme dvě lžíce povidel,okořeníme skořicí a badyánem.
Vykynuté těsto vyválíme na placku a potřeme půl tvarohovou náplní a druhou půlku makovou náplní.
Potom stočíme dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvilku nakynout a dáme do předem předehřáté trouby upéct.
Moc jsme si pochutnali.
náplně
xx
xx
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janaboris
(upraveno)
24. 4. 2010, 20:22
Dobrý večer Tatjanko,dneska jsem závin upekla a je naprosto dokonalý!!!!! Udělala jsem akorát 2,každý s jinou nádivkou A oba jsou výborný!!! Skoro se mi nevešly na plech Těsto krásně vláčný a chuťově i s nádivkami super! S těstem se krásně pracovalo! Doporučuji všem a děkuji za úžasný recept!!!!!!!!
backa
(upraveno)
3. 5. 2010, 9:10
@janaboris
Odpovídám pozdě,ale moc děkuji za pěkný komentář jsem ráda,že se Vám podařil a chutnalo
milulinka
(upraveno)
24. 5. 2009, 10:42
Paní Táňo je to ta nejlepší buchta co jsem dělala a skoro každý týden dělám jen Vás musím poprosit o radu ... proč mi pokaždé závin praskne? Nemáte na to nějakou radu? moc a moc děkuji Míla
backa
(upraveno)
24. 5. 2009, 14:26
@milulinka
Miluško,nechte ho na chvíli ještě kynout na plechu než ho vložíte do trouby.potom potřít vejcem a dát do předehřáté trouby.Péct zvolna. Jinak nevím,čím by to mohlo být,jiná lepší rada mě nenapadá děkuji za pochvalu Krásný zbytek slunečné neděle
Jia
(upraveno)
27. 1. 2009, 20:02
Ahoj Táni , jak vidím recept a u něho tvoje jméno, okamžitě ukládám . Je to totiž záruka, že to bude další vynikající dobrota . Tvoje mňamky jsou nejen moc dobré, ale už i na pohled strašně lákavé . V nejbližších dnech se chystám udělat tvoji vánoční vánočku z formy . Mám už moc dlouho novou kameninovou vánočkovou formu a ještě jsem neměla odvahu ji vyzkoušet . Ale když vidím jak se povedla tobě, tak půjdu na to . A tady ten "obrovský rohlík" taky upeču . Měj se hezky a dík za recepty
backa
(upraveno)
28. 1. 2009, 9:55
@Jia
Ahoj Jituš,děkuji za poklonu a pěkný komentář Taky jsem byla zvědavá jak s v kameninové formě upeče,ale byla jsem na výsost spokojená.Je pěkně dozlatova.Formu vždycky vymažu pořádně sádlem ,pak vysypu mandlemi a ořechy co zrovna mám.A po upečení mám fígl,vždycky jak ji vyklopím ještě horkou pokropím rumem. Měj se moc hezky a ať se Ti vánočka podaří. Táňa
Jia
(upraveno)
28. 1. 2009, 10:14
@backa